dinsdag 9 december 2014

3. Pepijn: onderzoeksvragen

Als je eenmaal je onderwerp hebt vastgesteld, ga je een of meer onderzoeksvra(a)g(en) stellen. Wat wordt je centrale onderzoeksvraag? (bijv. Zijn de werken van Jeff Koons kunst of kitsch? / Is graffiti kunst of vandalisme? / Waarom raken mensen ontroerd door het werk van Rothko? / Wat is het effect van muziek bij film? / …) Welke nevenvragen wil je stellen? 

3 opmerkingen:

 1. centrale onderzoeksvraag: is graffiti kunst of vandalisme
  nevenvraag 1: wat is graffiti
  nevenvraag 2: wat is kunst
  nevenvraag 3: wat is vandalisme
  nevenvraag 4: wat is het verschil tussen graffiti in Rotterdam en Parijs (gekeken naar de functie/betekenis, de hoeveelheid, de moeite die ervoor gedaan is)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien moet je je vragen persoonlijk formuleren, met name de vragen 2 en 3: wat vind ik kunst en wanneer vind ik dat er sprake is van vandalisme? (tenzij je de straat op bent gegaan en verschillende mensen om hun mening hebt gevraagd). Dit zijn namelijk vragen waarop geen eenduidig antwoord te geven valt, vrees ik. Dat heb je ook wel gezien in de presentatie van Annemijn. Als je voor jezelf een heldere definitie kunt geven, kun je - voor jezelf althans - een duidelijker antwoord geven op de hoofdvraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ga na alle orientaties voor dit onderwerp mijn eigen mening creren, lijkt mij ook beter

  BeantwoordenVerwijderen