dinsdag 9 december 2014

1. Maurits: eerste oriëntatie


Zolang je nog geen vastomlijnd idee hebt over wat je met je meesterproef wilt doen, kun je hier een aantal interessegebieden noteren. Kijk goed naar het aanbod van de verschillende kunstinstellingen, theaters, bioscopen e.d. om inspiratie op te doen. Welke disciplines (toneel, film, muziek, mode, dans, enz.) zou je in je meesterproef willen betrekken en welke onderwerpen (bijvoorbeeld oorlog, verboden liefde, eten en drinken, reclame, reacties van publiek/omwonenden, …) trekken je belangstelling? Je docent en klasgenoten kunnen reageren en je suggesties doen, als je dat wilt.

2 opmerkingen:

  1. Eén van mijn ideeën:
    De films gravity en interstellar zijn beide films met ruimte als onderwerp, terwijl ze toch een andere benadering van ruimtevaart laten zien. De films laten zo ook hele andere emoties in je opkomen. Zo kan ik ook het geluid van de twee films voor een stukje verwisselen en hier het effect van ondervinden. Ook welke technieken de film heeft gebruikt lijkt me interessant. En natuurlijk hoe dicht de films bij de werkelijkheid liggen. Ik vraag me alleen af of het onderwerp breed genoeg is. Het lijkt me dus leuk om een vergelijkend onderzoek te doen naar de twee films.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt me prima, Maurits. Het is vaak eerder een probleem om het onderwerp juist niet te breed te houden. Zodra je het gaat bestuderen, vind je meestal vanzelf meer dingen dan je aanvankelijk had gedacht. In de tussentijd kun je natuurlijk goed je ogen openhouden voor alles wat ook in dit thema zou kunnen passen.

    BeantwoordenVerwijderen