dinsdag 9 december 2014

4. Laurie en Marilise: culturele activiteiten

Welke culturele activiteiten ga je ondernemen voor je meesterproef? Noteer hier welke voorstellingen je gaat bezoeken (vertel wanneer je ze gereserveerd hebt) en/of welke andere activiteiten je gaat uitvoeren (bijv. wandeling langs gebouwen, beeldenroute, bezoek modeshow, …). Je kunt ook een korte impressie geven van wat je gezien of gedaan hebt.   

3 opmerkingen:

 1. We hebben kaartjes voor Soldaat van Oranje op 15 februari.
  En we zijn aan het zoeken naar een juiste film in Lantaren Venster, als u suggesties heeft, graag!
  Ook, om onze kennis en ervaring over oorlogsverhalen te verbreden, een aantal films te kijken gewoon thuis, buiten de twee andere activiteiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er draait momenteel wel een film met oorlogsthema in Lantaren Venster: The Imitation Game. Hij gaat over de man die Duitse berichten wist te ontraadselen en daarmee een hele belangrijke rol speelde in de uiteindelijke overwinning op Duitsland. Na de oorlog werd hij echter psychiatrisch be/mishandeld, omdat hij homoseksueel was, en dat kon in het Engeland van na de oorlog niet door de beugel.

  Een mooie film over liefde en oorlog die ook aansluit bij het thema 1e wereldoorlog is "Un long dimanche de fiançailles". Die draait wel niet meer in de bioscoop, maar binnenkort wel op school in het kader van CineMA (Montessori academie). Dus als je daarheen gaat, kun je die ook als culturele activiteit gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen