dinsdag 9 december 2014

1. David: eerste oriëntatie


Zolang je nog geen vastomlijnd idee hebt over wat je met je meesterproef wilt doen, kun je hier een aantal interessegebieden noteren. Kijk goed naar het aanbod van de verschillende kunstinstellingen, theaters, bioscopen e.d. om inspiratie op te doen. Welke disciplines (toneel, film, muziek, mode, dans, enz.) zou je in je meesterproef willen betrekken en welke onderwerpen (bijvoorbeeld oorlog, verboden liefde, eten en drinken, reclame, reacties van publiek/omwonenden, …) trekken je belangstelling? Je docent en klasgenoten kunnen reageren en je suggesties doen, als je dat wilt.

2 opmerkingen:

 1. disciplines: muziek, film en toneel
  onderwerpen: oorlog
  mogelijk iets met kleur in fotografie
  David Happel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het jaar 2014 bijna ten einde is... Er zijn namelijk net een heleboel voorstellingen in het theater geweest rond het thema (eerste wereld)oorlog. Bijvoorbeeld afgelopen weekend nog "De grote oorlog" van Hotel Modern, die ik je van harte aan kan/had kunnen bevelen: het is niet echt toneel, maar ze manipuleren plastic soldatenpoppetjes en andere rekwisieten, die ze ter plekke filmen: bosjes peterselie worden bossen en struiken, enz. Tegelijkertijd worden er allerlei speciale geluidseffecten gemaakt en het resultaat is heel overtuigend. Ze komen nog één keer terug naar Rotterdam: op woensdag 24 december (de dag voor kerst) om 14.00u in de Doelen. Mocht je erheen willen, dan zou ik snel bestellen, want het is vast snel uitverkocht.

  Houd ook de site van het Rotterdams Filmfestival (eind januari) in de gaten: www.iffr.com. Daar draaien vast een behoorlijk aantal films met het thema oorlog. Je kunt nu al wat trailers bekijken en het definitieve programma komt half januari online (en in de Volkskrant).

  In Lantaren-Venster draait nog een documentaire over een fotograaf die ook o.a. in oorlogsgebieden gefotografeerd heeft.

  Kijk eens rond op internet wat de diverse fotomusea (Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, FOAM in Amsterdam, het fotomuseum in Den Haag) op het programma hebben staan. Misschien doe je nog ideeën op.

  BeantwoordenVerwijderen