dinsdag 9 december 2014

5. Isabel en Tiuri: onderzoek vooraf

Ga nu eerst op zoek naar informatie die nuttig is ter voorbereiding van je meesterproef. Hierbij kun je denken aan websites van het toneel/dans/cabaretgezelschap dat je gaat bezoeken, recensies van de voorstellingen die je gaat bezoeken, informatie over een architect/kunstenaar of over de betreffende kunstdiscipline. Noteer hier minimaal de (precieze!) links (dus niet: wikipedia of zo) die je hebt bezoekt en geef liefst ook aan wat voor informatie je er gevonden hebt. Stel zonodig je onderzoeksvragen bij naar aanleiding van wat je gevonden hebt.   

8 opmerkingen:

 1. Wat wij willen aantonen is het best toe te passen op Hollywood films omdat die allemaal een zelfde soort opbouw hebben. Mogen we Hollywood films gebruiken als we laten zien hoe ze structureel in elkaar zitten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.cracked.com/article_18664_5-annoying-trends-that-make-every-movie-look-same_p2.html


  http://www.storymastery.com/story/screenplay-structure-five-key-turning-points-successful-scripts/

  dit zijn een paar sites die hetzelfde beschrijven

  en blijkbaar zit er een wetenschap achter die de films afstemt op aandachtsspanne van het publiek.

  http://phys.org/news185781475.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant. En als jullie je bevindingen goed beargumenteren, mag je natuurlijk hollywoodfilms gebruiken. Ga je ze ook nog contrasteren met arthouse films (met hetzelfde thema) of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We hebben precies gevonden wat we zochten.

  http://www.movieoutline.com/articles/the-five-key-turning-points-of-all-successful-movie-scripts.html

  Deze site beschrijft precies het schema waar Hollywood films zich aan houden, We hebben nu Avengers Age of Ultron gezien en dat schema valt daar goed op toe te passen.

  Onze meesterproef zal dus bestaan uit het toepassen van dit schema's op Hollywood films, wat nog best lastig is omdat je de film helemaal moet afbreken tot de basis vorm om het schema te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar hebben jullie inderdaad een uitstekende site gevonden. Nu is het de kunst om met behulp daarvan een duidelijke presentatie voor te bereiden die helder is voor iedereen en waarin je je niet te veel verliest in de details.

   Verwijderen
 5. We kunnen ook korte voorbeelden geven bij elk punt in het schema van andere films.
  Is dat handig?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk inderdaad dat dat een handige oplossing is. Als je tijdens de presentatie alle punten voor alle films gaat behandelen, verlies je misschien de aandacht van je publiek en duurt de presentatie te lang. Maar je hebt goud in handen. Aan jullie om daar nu een pakkende presentatie van te maken. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen